Dagjes uit in het Drents Friese Wold en de Koloniën van Weldadigheid.

Ontdek het Drents Friese Wold op een E-Chopper of E-Fatbike

ONZE vloot

Op de 100% elektrische Fat Max E-Step kun je al vanaf 16 jaar zonder inspanning rijden door de afwisselende omgeving.

Op de stoere E-Chopper kun je ontspannen en duurzaam genieten van de mooie routes in het Drents Friese Wold.

De E-Beach Cruiser is een stoere E-bike met brede banden die erg comfortabel fietst. Vanaf 1.60m en geen helm nodig.

E-Bakfiets

Met de E-Bakfiets gaan ook de allerjongsten mee op E-tour. De bakfiets gaat even snel als de andere voertuigen.

Op de stoere E-Fatbike gaan ook kids zelfstandig mee. De snelheid is trapsgewijs instelbaar tot 25 km/u.

De E-Fatbike DUO is ontworpen voor een volwassene met een kind vanaf 7 jaar achterop.

Met de Elektrische Duofiets kun je samen naast elkaar fietsen. De een stuurt en de ander fietst eventueel mee. Zo kan iedereen veilig mee op E-tour.

Kolonie Express

De elektrische Kolonie Express is inclusief gids en voor minimaal 5 en maximaal 14 personen. Er is ook plaats voor één rolstoel.

Kies de leukste routes

Tijdens deze route is het mogelijk om de Big Five van het Drents Friese Wold te spotten! Ook kom je langs een aantal WO2 oorlogsmonumenten.

 • Duur: 2,5 uur
 • Puzzeltocht met kaart/routebeschrijving
 • Diverse vragen en opdrachten
 • Pauzemoment halverwege
 • Stap op om 10:00 uur of 14:00 uur.

Rij CO2 neutraal door het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Doldersumse Veld en laat je verrassen door wat de prachtige natuur allemaal te bieden heeft.

 • Duur: 2,5 uur
 • Puzzeltocht met kaart/routebeschrijving
 • Diverse vragen en opdrachten
 • Pauzemoment halverwege
 • Stap op om 10:00 uur of 14:00 uur.

Ontdek de rijke historie van de maatschappij van weldadigheid (UNESCO werelderfgoed) een mooie route met onderweg natuur, cultuur en geschiedenis.

 • Duur: 2,5 uur
 • Puzzeltocht met kaart/routebeschrijving
 • Diverse vragen en opdrachten
 • Pauzemoment halverwege
 • Stap op om 10:00 uur of 14:00 uur.

Verken rustig een scala aan eetgelegenheden tijdens de ‘culinaire route’ E-tour, waarbij je je smaakpapillen verwent met diverse culinaire ervaringen.

 • Duur: 6,5 uur
 • Puzzel- of navigatietocht in app.
 • Diverse vragen en opdrachten
 • Pauzemoment halverwege
 • Stap op om 10:00 uur of 14:00 uur.

* Deze pagina’s zijn nog in bewerking, binnenkort meer info!

een uitje voor jong en oud

Welkom bij Cykel | Fietstransferium Frederiksoord. Hét startpunt voor elektrische avonturen voor alle leeftijden! Geniet van de natuur en ga op een E-Chopper door het Drents Friese Wold. Of stap op één van de andere e-voertuigen en beleef de natuur terwijl je rijdt. Onze vloot bestaat uit maar liefst acht verschillende voertuigen voor jong en oud, mét of zonder rijbewijs.

Het Fietstransferium ligt centraal in de regio tussen bos, heide hunebedden en culturele monumenten. Je kunt kiezen uit drie verschillende puzzelroutes. Of je van natuur houdt, liever de Drentse Big Five wilt spotten of meer wilt zien van de historische cultuur: voor ieder wat wils!

Voor een E-Chopper heb je een rijbewijs nodig. Wie nog geen rijbewijs heeft kan gewoon mee op een E-Fatbike, deze is er in de KIDS-variant al vanaf 8 á 9 jaar. Vanaf 16 jaar mag je op de E-Fat Max, deze 100% elektrische step is licht en wendbaar. De jongsten tot een jaar of zes gaan mee in de E-Bakfiets, en de zeven- tot tienjarigen kunnen achterop de E-Fatbike DUO. Zelfs opa of oma kunnen mee op de Elektrische Duofiets. Alle voertuigen gaan 25 km/uur en daardoor uitstekend te combineren.

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zondag: op reservering geopend

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m donderdag: op reservering geopend
Vrijdag t/m zondag:
10:00 – 18:00u

Maandag: op reservering
Dinsdag t/m zondag:
10:00 – 18:00u

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m donderdag: op reservering geopend
Vrijdag t/m zondag:
10:00 – 18:00u

Ontdek De Koloniën van Weldadigheid met de Kolonie Express

Nieuw: de kolonie express

Ontdek het Drents Friese Wold met de Electrische Kolonie Express! Sinds kort kun je bij ons sinds kort ook een Kolonie Tour boeken. Met de fluisterstille elektrische Kolonie Express ontdek je het verhaal van de Koloniën van Weldadigheid. De tour duurt ongeveer 1,5 uur en gaat over zandpaden en door de bossen van Frederiksoord onder leiding van een ervaren gids. Met aanhanger erbij kunnen er maximaal 14 personen in. Het is ook mogelijk om iemand die gebonden is aan een rolstoel mee te nemen.

Vergaderen combineren met een E-tour

vergader arrangement

Wil je een actief uitje in de frisse lucht combineren met vergaderen of een brainstormsessie? Wij weten de leukste plekjes in de omgeving waar je dat kunt doen. Ontdek een evenwicht tussen werk en ontspanning met ons vergaderarrangement, gevolgd door een ontspannende E-Tour. Begin met een vergadering in een moderne omgeving. Daarna stap je op onze elektrische voertuigen voor een relaxte tour door het prachtige Drents Friese Wold. Boek nu voor een dag van professionele inspanning en plezierige afwisseling!

Combineer met outdoor activiteiten

Onze E-tours zijn uitstekend te combineren met de activiteiten van Outdoor Point. Zo kun je bijvoorbeeld onderweg op een locatie Laserkleiduifschieten, bamboestieken of ga de strijd met elkaar aan met de Wighland Games.

Als je via het contactformulier aangeeft wanneer en wat je wilt doen, dan regelen wij het voor je, inclusief een hapje en drankje op een pittoreske locatie!